Nordvest kvarteret har traditionelt været hjemsted for mange autoværksteder. De lader dog til stille og roligt at ændre karakter – bilerne rykker ud af hallerne og garagerne får nyt formål eller forsvinder helt.

På Glentevej er mekanikeren blevet noget mindre, da de omgivende garager er blevet indtaget af gallerierne Nicolai Wallner og Nils Stærk, som har skiftet smøregrav og hejseværk ud med malerier.

Den hvide facade blev renset ned for et par siden og bygningen blev sat flot i stand.

NV kalender 2023 – en hyldest til autoværkstederne

Her er stadig en del værksteder og i min NV kalender for 2023, har jeg samlet 12 værksteder.

Der er dem fra Bregnerødgade – det vilde klondyke under højbanen, hvor der vist altid har været autoværksteder. Peugeotdoktoren, der ligger klemt inde mellem byggeplads og højbane.

Værkstederne på Svanevej og Tranevej. Og Auto-Poul, der nu mere er naturvin end smøreolie. Bygningerne står til nedrivning, men baren AutoPoul er rykket ind på grunden – og de satser på endnu en sommersæson med udeservering!

Provstevejs stadig fungerende værksteder bag Fuglereden. Et område, der også står til nedrivning – resultatet af et kompromis, hvor Fuglereden heldigvis består! Men de lave værksteder bag ved (som oprindeligt var hestestalde) må lade livet til fordel for ungdomsboliger. Der er også det skjulte værksted, der ligger inde bag to beboelsesejendomme.

Drejervejs vilde kontraster mellem faldefærdige bygninger og højhuset Nordbro i baggrunden. Værkstedet er siden blevet revet ned og grunden ligger tom.

Birkedommervejs fantastisk flotte industribygninger, der stadig har en del mekanikere, selvom nybyggeri og Lagkagehus har shinet området op.

Rentemestervejs nedslidte bygningerne, der pt er under renovering – her rykker bilerne også ud, ligesom de også er rykket ud af nabobygningerne, som i dag huser Demokratigarage.

Kalenderen kan fås her

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *