Lundehustorvet

Lundehustorvet ligger mellem Strødamvej, Emdrupvej og Lyngbyvejen. Området er for mig kendetegnet ved en skarp kontrast mellem det super trafikerede i Lyngbyvej og den grønne  idyl ved kolonihaverne, Lersøparken, Emdrupborgs Have og Emdrup Søgårds Have. Og så alle Emdrup Vænges små sydvendte baghaver. Et grønt område lige på kanten af motorvejen. Men grønt, stille og landsbyhyggeligt.

Mange lokale har boet i området i mange år – og jeg møder tit nogle, der har boet der i flere generationer. Og de mange rækkehuse er altså også ekstremt hyggelige. Når der holdes lokale arrangementer er spejderne altid med. De holder nemlig til ved Lundehus Kirke og byder altid på bål og snobrød.

AAB afd. 32

Arbejdernes Andelsboligforening – AAB afd. 32 – er fordelt på Emdrupvejs to treetagers bygninger fra 1938, Emdrup Vænges toetagers rækkehuse fra 1940 og Lyngbyvejens nyere fireetagers bygning samt to lave forretningsbygninger fra 1969. Forretningerne består i dag af Coop365, Emdrup Bodega, Ryparken apotek og en antikvitetshandler.

AAB afd. 32 ønskede de tre bygninger på plakater til foreningens fælleslokale. Det blev desuden muligt at få lavet en stor collage til udendørs ophæng – via AAB kunstpulje. Plakaterne kan findes i min webshop.

Collagen rummer mange af de lokaliteter, man som beboer kender og bruger. Udover afdelingens tre forskellige bygninger Emdrupvænge, Lyngbyvej og Emdrupvej, finder man Lundehus Kirke, Lundehus Skole, Emdrup Søgård, Emdrup Badet, butikkerne, kolonihaverne, skrammellegepladsen og de nærliggende bygninger Emdrup Banke og Emdruphuse.

I front er det nye Lundehus Torv med ny belægning, Københavnerbænke og nye båd-formede bede. Det bådformede/fiskeformede er en hilsen til Lundehus Kirke som er inspireret af et sømærke.

Collagen er monteret med den ene rækkehusgavl som vender ud mod torvet. Tømreren har tilmed konstrueret et lille udhæng over værket!

Indvielse af torvet 14. juni 2023

Området

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *