baggårdskig

Baggårdskig

Faldefærdige lagerbygninger, hejseværk og vareelevatorer – Nordvest har mange fine baggårde og virksomheder! Jeg har samlet 12 illustrationer med baggårdskig i en NV kalender for 2021.

En tidslomme

En fin tidslomme er Brændehandlen HC Skov på Nordre Fasanvej. Skurene har nu stået tomme i et år efter at petroleum og brænde er blevet handlet på adressen i 50 år. Planen er nedrivning og nybyggeri, så vidt jeg ved – men indtil da kan man kigge ind til baghuse, paller og lagerbygninger over for selve forretningen.

Svanevejs kontraster

Jeg er ugentligt i Cafe Kraftværket på Svanevej 24. Caféen drives af Captum under Københavns Kommune. Baghuset er opført som industrielt væveri i 1960 og i dag  Captum’s beskyttede værksteder til huse i bygningen; tekstil- og snedkerværksted samt gartnere, pakkeri, køkken og kunstskole. Når vi er tilbage til normalen igen, er baghuset bestemt et besøg værd i forbindelse med åbent hus arrangementer.

På Svanevej ligger også HA’ernes rockerborg, som deler baggård med Jysk’s lagerindgang. Og som er nabo til præstegården. Der er altid godt med kontraster i Nordvest!

Nye funktioner

Især autoværksteder er her mange af – både i Fuglekvarteret og på Rentemestervej. Fornyligt er de sidste autoværksteder dog rykket ud af garagerne på Rentemestervej 57 – og de gamle haller lægger nu hus til DemokratiGarage, som nænsomt er ved at sætte de gamle bygninger i stand, så der bliver plads til borgermøder frem for rustbehandlinger.

Mange af de ældre bygninger på Rentemestervej har haft tilknytning til Schous Fabrikker – som man kan se på lågen ved Frederiksborgvejskrydset. Men også bygningerne som Kaffedepartementet og bagbygningerne har været lagerbygninger og maskinhaller – nu med poledans i stedet!

Autoværksteder er der stadig mange af under højbanen langs Bregnerødgade. Resten af højbanen står stadig tom – spændende at se, hvad det ender med!

Den forhenværende maskinfabrik på Glentevej er nu kontorer, studier og værksteder. På et tidspunkt lå HKI’s kartonnagefabrik i stueetagen. Her fik jeg lavet fine papæsker på det beskyttede værksted. Heldigvis produceres der stadig æsker hos Hans Knudsen instituttet …som forøvrigt også lige er flyttet fra Fuglekvarteret.

NV kalender 2021

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *