Bevar Fuglereden!

,

Bevar Fuglereden – og bevar det fine hjørnehus på hjørnet af Provstevej og Frederikssundsvej!

Sidste år hørte jeg fra en beboer i hjørnehuset at der var nedrivningsplaner. Og nu er nedrivningen sendt i høring hos de nærmeste naboer.

Øv! For hjørnehuset er en lille perle, som har ligget der siden 1885. Som altid har været beværtning. Hvor de bagvedliggende værksteder er gamle hestestalde – i den grad et hjørne, som viser en flig af det gamle Nordvest! Og jeg mener, den flig er værd at værne om. For der er igennem tiden forsvundet mange af de gamle bygninger til fordel for højere og tættere bebyggelse – og det giver altså en kedeligere by! Og i sær lave bygninger som denne er i farezonen, da 4-5 etager giver mange flere kvadratmetre – især når lejlighederne er små, som de typisk er i ungdomsboliger.

Fuglereden indgår naturligvis i samlingen af NV bodegaer (hvor nu bisidderkroen og Fluesmækkeren er omdannet til mere moderne værtshuse)

Se her hvad lokalavisen skriver – »Lad kvarterets sidste samlingssted stå i fred«

Og følg med på Facebook, hvor gruppen Bevar Fuglereden gør hvad den kan, for at redde værtshuset og bygningen.

Theklavej og Lille Theklavej

Jeg er fortaler for at vi bevarer nogle af disse skæve indslag i gaden – indslag som lige give et break i den endeløse række af boliger. Læg f.eks. mærke til Lille Theklavej som ligeledes har fine hjørnetårne som Fuglereden.

Læg også mærke til de små en/to-families huse på Theklavej. Nogle står desværre og får lov til at forfalde!

Provstevej i Den Gamle By i Århus

Det er ikke så mange år siden et fint hjørnehus med tårn på Provstevej måtte vige pladsen for ungdomsboliger – en nybygget kolos i tre nuancer af grå. Det gule hjørnehus blev pillet ned sten for sten og senere opført i Den Gamle By i Århus.

Men netop blandingen af de gamle værksteder, de nybyggede botilbud for handicappede, ungdomsboliger, kollegier og gamle huse – de giver en fascinerende og levende by, som giver os lyst til at bo her. Som måske også får beboerne i ungdomsboligerne til at ønske at blive boende i kvarteret.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *