Fine Frederiksberg

Lige om hjørnet ligger Frederiksberg. Fine Frederiksberg! Byen i byen! Sin egen kommune.

For Frederiksberg er sin egen – eget slot, eget rådhus eget hovedstrøg. Gammel Kongevej med smukke huse og fine forretninger. Brede alléer og boulevarder; altid lidt mere elegant og lidt mere fornemt. Villakvarterer med palæer to die for! Tårne og spir. Slotshave i engelsk landskabsstil, hvor man kan sejle rundt på kanalerne og undres over at så forholdsvis lille et areal kan fremstå så stort og eventyrligt. Og når man har tegnet mange motiver for nordvest – så opdager man at der her er lidt mere pynt på facaderne!

I foråret fik jeg til opgave at fremstille en illustration til en julekalender for virksomheden Bykalender. Så dér i foråret tog jeg julebrillerne på og tog rundt på Frederiksberg for at finde de steder, som præger bydelen for mig – især i juletiden. Det er skøjtebanen ved Frederiksberg Have og juletræet foran rådhuset. Juleudsmykningen på Gammel Kongevej. Frederiksbergcentrets juleshopping.

Og så alt det, der også er Frederiksberg – det almindelige, det hverdagsagtige: Domus Vista (med strategisk lys i vinduerne), Roxy og Netto, Lidl i det nye grønne glashus ved Bispeengbuen, Allégades forlystelser, metroen (her Lindevang) og mælkegavlen på Finsensvej.

Og man kunne blive ved – for Frederiksberg er også KU.BE, teatrene, Zoologisk Have, De Små Haver, KB Hallen…

Ønsker man motivet uden låger som postkort eller plakatså kontakt mig!

Om Bykalender:
“Byens lokale Julekalender fyldt med gaver til en værdi på over 1.900 kr. i hver kalender! Frederiksbergkalenderen er byens nye julekalender fyldt med overraskelser til dig. I hver julekalender er der masser af gaver fra én af byens butikker, restauranter, kulturinstitutioner eller lignende. Når julekalenderen er købt er resten gratis… Sidst men ikke mindst, så støtter din Bykalender også en række lokale, velgørende formål med et fast beløb for hver solgt Bykalender”
En af lågerne rummer desuden et af mine NV postkort 🙂

Inspiration – og forårsfornemmelser – fra april