Svanevej er den første vej, du møder når du går ned af Ørnevej fra Nordre Fasanvej. Den forbinder Glentevej med Frederikssundsvej.

Der ligger lidt af hvert her på Svanevej. Her er Hell’s Angels rockerborg nabo til præsteboligen. Her er også en friskole, en frimenighed og en n stor Flügger-butik for professionelle. Og Chauførernes Fagforening bor på Svanevej – de har lige renoveret facaden og dermed desværre nedlagt et fint rødt neonskilt! Et skilt, som jeg var ved at tegne. Det går hurtigt i Nordvest – nogen gange når jeg ikke at blive færdig med en illustration, inden virkeligheden forandrer sig!

Kraftværket

Og så er der Kraftværket! Caféen Kraftværket åbnede i august 2018. En rigtig cafe med caffelatte og hjemmebagt kage. Caféen hører under Captum og CSBB som er en del af Københavns Kommune. Forkortelsen dækker over navnet Center for Selvstændig Bolig & Beskæftigelse – det er kommunens tilbud til handicappede borgere.

På Svanevej 24 lå tidligere en tekstilfabrik. Når man går gennem porten, kommer man ind til baghuset – en industribygning, hvor fabrikken holdt til. Og et fint portnerhus. Idag ligger her beskyttede værksteder, som faktisk har holdt til på adressen gennem mere end 40 år.

Bygningen rummer væveri, snedkeri, pakkeri og en ret fantastisk kunstskole. Caféen Kraftværket byder ud over cafe latten også på galleri for kunstskolen (og andre), genbrugsbutik og vaskeri. Og lokale kunstnere/kunsthåndværkere – og grafiker! Jeg arbejder nemlig i caféen tre timer om ugen som frivillig. Til gengæld kan jeg sælge mine postkort og plakater her.

Der er stadig mange i kvarteret, som ikke har lagt mærke til caféen og bliver helt overraskede over, at vi ligger her. Der er nemlig ikke så mange, der går gennem gaden med mindre man ligefrem bor her! Så tag en tur ned af hele Svanevej! Og kig ind til en kop kaffe i nr. 24!

Fredag d. 22. november er her tilmed julemarked og åbent hus – bestemt et besøg værd!