Frederikssundsvej forever

Frederikssundsvej er spillekiosker, bagerier, bodegaer og vinbutik, folkekirke og (en tidligere) folkeskole, cykelsmede og bland-selv slik, blomster, mode med og uden tørklæder, Roba med skrædderi og tøj, shawarma, samosa, manakish, phô, sushi og smørrebrød, grønthandlere, supermarkeder og halalslagtere, møntvaskerier, antikvariat, hip cafe og kommunistisk bogcafe – plus det løse.

Lebara og Lyca er åbenbart de varer, der oftest bliver langet over disken – 10 forhandlere på en strækning på godt 800 meter! Og syv frisører – så vi går aldrig ned på lækkert hår og billige mobilløsninger!

Frederikssundsvej er ikke en Nordre Frihavnsgade eller en Gammel Kongevej. Det er en hovedtrafikåre ind og ud af København med masser af busser, cykler og biler. Jeg er vild med Frederikssundsvej – min strækning går primært fra Nørrebro Station til Provstevej.

Der er masser af beboelse med 4-5 etager og et virvar af butikker i nærmest alle bygninger.

Kapernaumskirken midt i det hele stammer fra 1895, og er dermed noget af det ældste i kvarteret. Som nybygget har den nærmest været omgivet af marker! Kig ind i kirkesalen, som snart genåbner efter en renovering. Og så fejrer den 125 års jubilæum til september!

Efter Provstevej er strækningen præget af boligblokke og den store Frederikssundsvejens Skole, som lukkede som folkeskole i 2008.

For et par år siden åbnede strækningens første kaffelatte cafe – Fovl. I en tidligere cykelbutik som var tidligere ismejeri.

Ellers har der på den modsatte side i mange år ligget en NV bogcafe – en socialistisk bogcafe, som har ligget på hjørnet af Houmanns Allé siden 1977. Og der er ikke langt til næste røde indslag i gaden, for længere oppe mod Hulgårds Plads ligger endnu er bogcafe, som hører til Kommunisterne.

Frederikssundsvej er mad

Lækker mad fra Sham bageris friskbagte manakish og Kösk’s fremragende kulgrillede shish kebab til Ørnebageriets oldschool rundstykker og Vin de Table’s fabelagtige udvalg af gode vine… Og jeg kunne blive ved!

Frederikssundsvej som plakater eller som kalender 2020 (der er stadig et par (få) stykker tilbage (Fås hos Kraftværket eller send mail)