Jeg er Jeanette

,

Eller jeg er ikke – Jeanette er Jeanette! Jeanette Christiansen kontaktede mig i efteråret 2019. Hun er sangskriver og sanger – og stod for at skulle udgive sin første single og efterfølgende EP under navnet Jeg er Jeanette. Fire musiknumre udgives på Spotify og andre streamingtjenester. Samt som old school CD i et begrænset oplag. Og hun havde brug for et cover! På baggrund af mine Nørrebro plakater kunne hun godt tænke sig at se mit take på hendes sangunivers.

Coveret

Vi talte lidt om hendes ønsker til coveret; hun havde tilmed udformet en skitse – underskrevet ‘Jeanette 42 år’ 😀

Coveret består af fire felter: hvert felt repræsenterer hver sin sang. Øverst står titelsangens ‘Kvinden bag gardinet’. På gaden neden for hendes vindue har vi Sebastian, som er vendt hjem fra en jordomrejse. Øverst til højre står den unge kvinde med smartphonen og skriver selvmordsbrev på instagram i sangen ‘Med døren lidt på klem’. I den blå Up sidder Smukke Hanna, på vej hjem fra sin affære.

Som bygninger i de to videoer optræder flere gengangere fra mine plakater og postkort – nogle gange med andre facadeskilte. For det er ligegyldigt hvor bygningerne ligger – fortællingerne er universelle. Der er Mimersgade, Mågevej og Lundtoftegade bl.a.

Og hvis man kigger efter så sidder Jeanette faktisk i vinduet på 12. sal!

Videoerne

Jeanettes sange rummer poetiske hverdagsfortællinger i et fint melodisk univers. Fx kigger ‘Kvinden bag gardinet’ ud på gadens liv – hun ser en præst, som køber lottokupon, grillbaren på hjørnet, en kommunalarbejder… Der er rigtig mange billeder i  – og derfor var det oplagt at gå videre ind i det illustrative univers med en musikvideo, som panorerer rundt i hendes iagttagelser.

Videoen blev til et fantastisk samarbejde mellem Jeanettes vokal, mine illustrationer og Jens Trolles krøllede videotrylleri!

Kvinden bag gardinet

Når Sebastian vender hjem

Det gik så godt, at den næste video bare ventede på at blive skabt!

‘Når Sebastian vender hjem’ er en skøn melodi med en fortælling om ungersvenden Sebastian, som er på rejse og vender ændret hjem. Her kom den visuelle del på overarbejde – for illustratoren måtte ud af byen og finde sine motiver rundt om i verden!

Og jeg føler virkelig jeg kender ham Sebastian, efter at have sendt ham rundt i selfie-land sammen med kameler, med kompas, på hængebro, i Hanoi – alle de steder, der nævnes i teksten!

Release 6. marts på Mill Factory

Fredag den 6. marts kom så releasen! Eventet tog plads på MillFactory NuVenue Studios – en gammel industribygning på Rentemestervej, hvor der før i tiden blev produceret dele til valsemøller.

CD’er er trykt og coveret trykt som store plakater og desuden sat i ramme og solgt til publikum. Og så gik Jeanette på scenen introduceret af dygtige Karen Sangvin, som også gav et par numre, som forhåbentlig ender som en EP!

Følg med på Jeanettes Facebook og hjemmeside, for der er koncerter forude (…Nok først senere på sommeren pga aktuelle situation)!

Release stemning …fra dengang man mødtes med mennesker!

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *