Lundehusskolen - midt i Emdrup

Lundehusskolen

Lundehusskolen hed oprindeligt Emdrup Skole og er opført i 1939-1943 – en rigtig folkeskole! Skolen er siden knopskudt med nye tilbygninger og pavilloner, hvor de forskellige klassetrin og praktiske fag holder til.

Skolen har fornyligt gennemgået en større renovering, hvor skolegård og indemiljøer er blevet shinet op med flotte farver og lækre materialer. De lange gange har fået træbeklædning, og der er indrettet små hygge/studie-rum med indbyggede borde og bænke.

Skolen har stadig den oprindelige aula – et ret fantastisk rum med højt til loftet, et flygel, smukke lamper og et kæmpe vinduesparti.

Denne flotte genfødte skole har derfor fået lavet en række plakater, som dels præsenterer de flotte nye indendørsarealer – og som placerer skolen lige dér, hvor den hører hjemme – midt i Emdrup.

Den lokale plakat har skolens hovedbygning i front. Og så er den omgivet af Emdrups bygninger – skolens distrikt – dér hvor eleverne bor og færdes. Det er DPU’s tårn på den anden side af Tuborgvej, skorstenen fra Bispebjerg Hospital, Bispebjerg Bakkes ‘Slangen’, Lundehuskirkens pyramidetag, Ryparkens karréer, Emdrupvænges rækkehuse, Emdrup Huse i røde sten, Lersø Parkallé, Emdrupvejs Lidl og Emdrup Bad. Emdrup er desuden en grøn bydel med mange haver og træer – bl.a. lindealléen overfor DPU. Den stammer fra et nu nedlagt barokhaveanlæg!

Som noget nyt har jeg puttet personer ind i motiverne – for ingen skole uden børn! Det indendørs motiv rummer naturligvis den flotte aula samt de nyindrettede gange, specialskolens legearealer, skolebiblioteket og natur- og tekniklokalet (hvor jeg blev glad for at gense de udstoppede fugle i glasskabe – ligesom mit gamle biologilokale på Hedehusene Skole i 1980/90’erne!)

Skolegården er også nyindrettet – og den indgår i skoleplakaten sammen med hovedbygningen, aulaens store vinduesparti, specialskolens indgang med taxaer – og den store røde Lundehushal!

Plakaterne kan desuden købes her.

Bemærk hvordan lamperne i aulaen spejler sig i rammens glas og smelter sammen med illustrationen!

På besøg

Hvis man synes, fotografierne herunder ser lidt tomme mennesketomme ud – så er de taget tilbage i januar under corona-nedlukning. Så jeg gætter på, der var usædvanligt stille den dag!

Lundehusskolen kan findes på Facebook

 

2 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *