Det brune bælte

,

Er værtshuset i krise? Måske… Men i Nordvest er der stadig mange. Dog er der alligevel begyndt at ske noget på bodega-fronten.

På Sporemagervej lå Bisidderkroen – med ølreklame, Jolly-skilt og brune gardiner. Den var lukket i perioder, men den åbnede  altid op igen – og pludselig fik den en overhaling og genopstod som Nordvest Ølbar. En røgfri bar med specialøl i hanerne, Aperol i glassene, brætspil og debataftner. Og en beliggenhed lige overfor bydelens første gourmetpizzaria og restaurant.

Det skifte inspirerede mig til at finde alle kvarterets brune bodegaer – og i Fuglekvarteret, hvor jeg selv bor, er der ikke sket det store på bodegafronten siden jeg flyttede ind. Her ligger Mascot, Glenten, Under Hylden og Mågekroen. Og der er ikke langt til Ringcafeen, Hvepsereden, Fuglereden eller Nørre Pub!

Bisidderkroen på Sporemagervej

Før og efter forvandlingen.

Bisidderkroen
Nordvest Ølbar

Fluesmækkeren på Frimestervej

Fluesmækkeren er den næste bodega som er under forvandling. Den har i 2019 smidt facaden og en 1930’er flisefacade fra det oprindelige bageri er kommet til syne. Den har været skjult under en rigtig bodegafacade fra 1970’ene – og hvilken facade! En total afdækning med trælister, bulende ruder og gotisk skrift. Og Carlsberg og Humle!

Den nye bar hedder ÅbenBar som har opdateret stedet med respekt for det gamle værtshus. Men jo – tobak er dømt ude!

Fuglereden

Fuglereden holder til i en typisk Nordvest bygning fra 1884 med hjørnetårn på hjørnet af Frederikssundsvej og Provstevej. Et tilsvarende lidt nede af Provstevej er blevet rykket til Den Gamle By i Århus. Der er ikke så mange af dem tilbage, da de ofte har fået lov at forfalde til nedrivning var uundgåelig. Bagved Fuglereden ligger et autoværksted som har en fortid som hestestalde.

Nørre Pub på Frederikssundsvej

Glashuset

Frederiksborgvej

Mascot

Nordre Fasanvej

Glentekroen

Nordre Fasanvej

Under hylden

På hjørnet af Nordre Fasanvej og Glentevej – det lille stykke fuglekvarter ovre mod højbanen – ligger Under Hylden. Med en indgangsportal omgivet af to hyldetræer. Der har været værtshus siden bygningen blev opført i 1904!

Under Hylden

Mågekroen

Mågevej

Mågekroen på Mågevej

Lygtens Kro

Lygten

Laugskroen

Borgskrivervej

Cafe Tomsgård

Birkedommervej

Viggos Bar

Baren ligger en bygning på hjørnet af Frederiksborgvej og Landsdommervej. Bygningen blev opført i 1939 – og er beregnet til biograf – Bispebjerg Bio simpelthen! Biografen lukkede i 70’erne og lokalet har siden være supermarked, som  nu er lukket – så det store lokale står tomt.  Biografen ville jeg gerne have tilbage i gaden!!

Viggos Bar

Jeppes Bodega

Tagensvej

Jeppes Bodega

Hvepsereden

Borgmestervangen

Hvepsereden

Ring Cafeen

Folmer Bendtsens Plads

Ring Cafeen
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *