Glasvej forbinder med et knæk Frederikssundsvej med Frederiksborgvej.

På grunden, hvor Rentemestervej krydser Frederiksborgvej, er der i 2017 skudt et nyt hus op. Det hedder Rentemesterhaven.

Som det næsten altid sker, glemmer jeg hurtigt, hvad der lå før – så her kan Google Streetview hjælpe. Og det er så tydeligt, når man suser rundt i Google maps, hvor meget kvarteret ændrer sig… Her på hjørnet lå Bent Bekker Automobiler – en stor folkevognsforhandler. På streetview ser man tilmed at folkevognsskiltet pilles ned i det øjeblik fotovognen kører forbi!

På grunden lå oprindeligt en del af Schous Sæbefabrikker. Bag ved lidt nede af Rentemestervej ligger Rentemestergården – et boligbyggeri fra 1986 – også bygget på den nedlagte fabriksgrund. På den anden side af Rentemestervej er den sidste rest af det store fabrikskompleks: en låge med ordene ‘Schous Fabriker’.

På den modsatte side af Frederiksborgvej ligger Emaljehaven som opstod på Glud og Marstrands fabriksområde. Industrien er stadig tydelig på Rentemestervej og hjørnebygningen på Glasvej er omgivet industribygninger som f.eks. NJ Plastfabrik, motorfabrik og autoværksteder.

I stueetagen skulle der have ligget en Lidl – men da naboerne gjorde indsigelser, måtte Lidl se sig om efter en anden beliggenhed. Istedet ligger der nu frisørskolen, som flyttede hertil fra Glentevej.

Rentemesterhaven

Rentemesterhaven på hjørnet af Glasvej/Frederiksborgvej/Rentemestervej.

Bor du i bygningen og er interesseret i et tryk af et af motiverne, så kontakt mig gerne!

A5 postkort: 30 kr. pr. stk. // 20 kr pr. stk ved køb af 10 eller flere
A3: 150 kr
50×70: 300 kr

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *