Drejervej

På Drejervej ligger Kirkens Korshærs varmestuer og center for socialt hjælpearbejde. Bygningen er opført i 1942 af Kirkens Korshær.

Stedet tilbyder genbrugstøj til trængende samt salg af møbler og bøger til alle. De driver også genbrugsbutikken på Frederikssundsvej.

Her ligger varmestuen Hotel Jens som har til  formål at skabe et rum for samtale og samvær for nordvestkvarterets udsatte borgere.

Her drives også Den Røde Drage – en campingvogn som er et omrejsende kulturværksted for børn. Dragen besøger f.eks. kvindekrisecentre og fænglser og letter hverdagen for udsatte børn.

Drejervej er en interessant gade – den har altid været et industrikvarter. Her ligger den familieejede metalvarefabrik Chr. Fode, en taxacentral, kontorer og en Pinsekirke. Indtil for et par år siden en del autoværksteder i skur-bebyggelse. Skurene er nu blevet revet ned og grunden er under byggemodning for at opføre beboelse – evt. hotel. Jeg tænker det bliver en markant ændring i en gade, hvor der stadig skæres i metal og hvor herbergets brugere nok ikke er dine helt mainstream naboer.

Hillerødgade

I Hillerødgade ligger Kirkens Korshærs Herberg. Herberget indgår som en del af Københavns Kommunes tilbud til hjemløse og udsatte borgere. Bygningerne stammer fra 1960 og de er opført som herberg og med tiden er sovesalene blevet omdannet til ene- eller parværelser

Hvert efterår slår herberget dørene op og inviterer naboerne indenfor til høstfest.

Desuden kan man købe sit juletræ på grunden overfor hvert år i december måned. Om sommeren sørger TagTomat og Håndlangerne for at vedligeholde solsikkerne som er sat langs hegnet ud mod Hillerødgade.

Herberget Hillerodgade
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *